De ce sa cumpar un produs ecologic?

Mai intai pentru ca imi face bine, pentru ca nu vreau sa mai inghit E-uri, substante chimice de sinteza si alte otravuri continute in alimentele conventionale. Parerea ca alimentele asazis “naturale”, “sanatoase” provenite de la tarani ar fi lipsite de asemenea substante este un simplu mit, deoarace ingrasamintele chimice de sinteza, ierbicidele si pesticidele se folosec deja si in cel mai izolat sat – ba chiar sunt date gratuit taranilor prin “ajutoare” din partea statului. Astazi suntem in situatia absurda in care putem sa avem certitudinea ca un aliment nu contine asa ceva doar daca este certificat ecologic.

Apoi pentru ca imi pasa de natura. Agricultura conventionala, chimizata, transforma in timp suprafetele de teren in deserturi. Daca veti observa efectul avut de ingrasamintele chimice de sinteza sau de ierbicidele “round up” (care distrug orice alta planta in afara de cea de cultura) asupra vietii terenurilor unde au fost aplicate veti intelege imediat acest lucru.

Cand cumpar un produs conventional sunt partas la aceasta distrugere iar cand cumpar un produs ecologica ma asigur ca o anumita suprafata de teren va fi in continuare asa cum imi doresc.

Mai este deasemenea si aspectul social. Produsele ecologice aduc taranilor venituri mai mari decat cele conventionale. Agricultura conventionala necesita o continua industrializare si ca urmare saraceste satele si distruge astfel cultura rurala, cea ecologica insa da fermierilor o sansa de a putea trai decent, spre avantajul tuturor celor care isi doresc ca imaginile cu viata la tara sa nu mai fie doar in cartile trecutului ci si in actualitate.