Vrei să afli mai multe?

Scopul complet al activității noastre este de a facilita o cât mai mare libertate umană. De aceea produsele și serviciile firmei noastre vor fi astfel realizate încât să întărească conștiența consumatorului.

Din 2006, ne îngrijim ca tot procesul de producție să fie în armonie cu valorile familiei noastre, cu natura înconjurătoare și cu dorința noastră de a oferi produse sănătoase care hrănesc trupul și bucură în același timp gustul. Aducem sub brandul Petras Bio o gamă de produse care îmbină pasiunea noastră – germinarea semințelor, cu experiența dobandită – producția prin uscare blândă, pentru a păstra tot ce e mai bun de la natură.

Fabricarea produselor Petras Bio se realizează în două secții de producție: una destinată produselor fără gluten și una destinată produselor cu gluten.

Produsele Petras Bio sunt realizate respectând cele mai înalte standarde de siguranță alimentară. Întregul flux de producție, de la achiziția materiei prime până la livrarea produsului finit, este verificat continuu, atât intern, cât și extern pentru a respecta toate cerințele impuse la procesarea produselor ecologice cât și cele privind siguranța alimentară. Personalul Petras Bio este calificat, competent, instruit, și conștientizat permanent de importanța și relevanța activităților depuse.

Sistemul de management al siguranței alimentare este certificat și îmbunătățit continuu în vederea fabricării de produse de calitate, sigure pentru consum uman și a reducerii riscurilor privind siguranța alimentară.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Germinarea este activitatea de suflet a societății Petras Bio. Echipa Petras lucrează cu inima pentru îmbunătățirea continuă a procesului.

Germinarea reprezintă o metodă tradițională care însoțește omenirea de foarte mult timp. Când umezim semințele, acestea absorb apa și procesul de germinare este stimulat. Astfel semințele sunt spălate și apoi supuse procesului de înmuiere. După ce semințele au absorbit apa, acestea sunt lăsate la germinat. De-a lungul timpului, echipa Petras a efectuat cercetări amănunțite pentru optimizarea procesului de germinare, având ca scop atât obținerea unor germeni bine definiți, cât și scăderea încărcăturii microbiene. Astfel au fost stabilite timpul de înmuiere, timpul și temperatura de germinare specifice fiecărei semințe.

După ce germinarea propriu-zisă a avut loc, semințele sunt supuse uscării blânde. De-a lungul timpului s-au făcut diverse probe pentru optimizarea temperaturii de uscare luându-se în considerare doua aspecte: menținerea unei semințe vii și scăderea încărcăturii microbiene. În urma acestor teste a rezultat o tehnologie care permite ca semințele germinate să rămână vii, rezultând produse “raw food”. Dacă după finalizarea uscării semințele sunt înmuiate, procesul de germinare continuă.

Empathic Food Test® este o metodă științifică standardizată dezvoltată de către cercetătorii de la WirkSensorik GmbH Germania, prin care observatori specializați și nespecializați evaluează senzațiile emoționale și corporale induse de consumul de alimente. În urma Empathic Food Test®, au reieșit diferențe pozitive în favoarea semințelor germinate de către Petras Bio comparativ cu semințele negerminate, primele generând senzații de trezire, înviorare, energizare.

Mai multe despre semințele germinate aici: https://www.wirksensorik.de/en

În comparație cu semințele negerminate sunt evidențiate 5 avantaje:
  • Biodisponibilitate crescută a fierului, calciului, magneziului și zincului datorită degradării „acidului fitic” antinutritiv care leagă nutrienții. Acest lucru se face prin enzima”fitază“, care este activată în timpul procesului de germinare. Acidul fitic leagă în mod normal minerale precum zincul, fierul, calciul și magneziul și, prin urmare, este considerat un “prădător de nutrienți”. Degradarea acidului fitic generată de germinare crește biodisponibilitatea acestor ingrediente.

  • Utilizarea optimizată a proteinelor prin degradarea inhibitorilor de protează blocanți. În plus, inhibitorii enzimelor localizați în cereale (inhibitori de protează) sunt degradați. Acestea blochează în mod normal modul de acțiune al enzimelor de divizare a proteinelor. Degradarea acestor inhibitori înseamnă că enzimele proteice (protează) pot funcționa nestingherite. Ca urmare, absorbția și utilizarea proteinelor sunt optimizate.

  • Efect de sațietate de lungă durată prin obținerea de fibre valoroase. În fiecare sămânța de cereale integrale sunt situate așa-numitele fibre. Acestea s-au dovedit a avea o varietate de efecte de promovare a sănătății – inclusiv un efect de sațietate de lungă durată și creșterea controlată a zahărului din sânge. Mai ales coaja cerealelor este un depozit al acestor fibre valoroase. De asemenea, acidul fitic menționat mai sus și blocantele enzimatice sunt situate în principal în coaja cerealelor. Prin germinarea semințelor integrale, există avantajul că antinutrienții sunt reduși fără a fi nevoie să pierdeți ce e mai bun din cereale – coaja.

  • Senzație de plenitudine și intensificare considerabilă a aromei prin reducerea rezistenței. În fiecare sămânță de cereale există amidon. Este un carbohidrat cu lanț lung, care datorită digestibilității grele poate duce la disconfort sub forma unui sentiment neplăcut de plenitudine. Procesul de germinare duce la formarea enzimei “alfa-amilază”,care apare în mod normal în saliva dumneavoastră. În boabele de cereale, amidonul greu de digerat a fost astfel deja pre-împărțit la carbohidrații mai scurți “maltoză”. Acest lucru duce atât la o digestibilitate mai bună a semințelor integrale, cât și la o senzație de plenitudine considerabil redusă, precum și la o dulceață 100% naturală.

  • Creșterea ingredientelor valoroase din cereale.

Germinarea semințelor de cereale duce la o creștere a diferitelor vitamine, aminoacizi esențiali și acizi grași omega-3 valoroși din cereale.
În plus față de vitaminele C și E, care cresc efectul antioxidant al cerealelor, rezultatele studiului arată că aminoacidul esențial, limitat “lizina” este de trei ori mai frecvent în semințele germinate decât în cele negerminate. Acest lucru crește valoarea biologică a cerealelor și îmbunătățește astfel absorbția proteinei conținute.

Semințele supuse germinării provin exclusiv din țările Uniunii Europene.
Făinurile din semințe germinate se obțin prin măcinarea semințelor germinate uscate cu ajutorul morilor de piatră.

Pentru obținerea fulgilor din semințe germinate s-au dezvoltat doua tehnologii:
  • fulgii dry flaked sunt obținuți din semințe germinate uscate cu ajutorul morilor cu valturi. Acestia sunt ideali pentru amestecuri gen Porridge.
  • fulgii fresh flaked sunt obținuți din semințe germinate ude cu ajutorul morilor cu valturi și apoi supuși uscării. Aceștia sunt ideali pentru amestecuri gen Musli.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Îmbinând experiența de obținere a semințelor germinate cu cea de producere a pastelor, Petras Bio a dezvoltat o tehnologie de fabricare a pastelor din semințe germinate. Aceasta presupune germinarea semințelor, obținerea pastelor prin extrudare și uscarea acestora la temperaturi blânde.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Pastele fără gluten produse de Petras Bio sunt realizate la temperaturi blânde pe toata durata procesului de producție pentru a evita modificarea valorilor nutriționale.

Consistența la fierbere a pastelor obișnuite (din făină de grâu) se datorează glutenului. Pastele obținute din făinuri fără gluten nu au consistența la fierbere, de aceea acestea se vor dezintegra în absența unor tratamente speciale. Consistența la fierbere a pastelor aglutenice poate fi îmbunătățită prin gelifierea amidonului care există în mod natural în făinurile lor. Acest procedeu implică o prefierbere a făinurilor înainte de producerea pastelor. De asemenea, pentru a îmbunătăți consistența la fierbere a pastelor fără gluten, tehnologia generală presupune o uscare la temperaturi de peste 100 grade Celsius. Aceste temperaturi ridicate le confera pastelor consistență și un aspect sticlos. Gelatinizarea amidonului din făină și uscarea pastelor la peste 100 grade Celsius modifică valorile nutritionale ale acestora.

Este foarte adevărat că pastele se fierb pentru scurt timp înainte de a le consuma, dar există o diferență între acelea care au fost fierte în prealabil pentru mai mult timp în procesul de gelificare și apoi uscate la temperaturi înalte și acelea care nu au fost supuse acestor proceduri.

Prima etapă în procesul de obținere a pastelor fabricate de noi este măcinarea ingredientelor (linte rosie, năut, mazăre verde) fără a gelatiniza făinurile obținute. Pentru a spori consistența la fierbere a pastelor noastre, amestecăm făinurile fără gluten cu făină de in auriu. Inul combinat cu apa, la temperatura camerei produce o substanță mucilaginoasă datorită fibrelor solubile existente în materia prima. Acesta este motivul pentru care introducem între 10-25% făină de in auriu în aluatul pentru pastele fără gluten mărind astfel consistența la fierbere. Pastele noastre fără gluten sunt realizate cu un extuder construit special pentru făinurile utilizate de noi și care functioneză la temperaturi scăzute.

O gamă aparte este reprezentată de pastele aglutenice cu legume proaspete: paste cu 20% morcovi proaspeți și paste cu 20% sfeclă roșie proaspătă. Pentru realizarea acestor produse amestecam legumele proaspete și tocate cu restul ingredientelor.

Pastele proaspăt produse sunt uscate la temperaturi blânde și sunt răcite lent la temperatura camerei și ambalate. Cu tehnologia noastră, obținem produse care corespund cerințelor pentru produsele raw până sunt gătite înspre a fi servite.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Pastele noastre glutenice, sunt frământate din cele mai bune ingrediente ecologice și puse peste noapte să se usuce în tihnă, la temperaturi blânde.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Folosim semințele germinate pentru a produce o gamă de bunătățuri cum ar fi: fulgi, müsli, granole.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Scopul complet al activității noastre este de a facilita o cât mai mare libertate umană. De aceea produsele și serviciile firmei noastre vor fi astfel realizate încât să întărească conștiența consumatorului.

Din 2006, ne îngrijim ca tot procesul de producție să fie în armonie cu valorile familiei noastre, cu natura înconjurătoare și cu dorința noastră de a oferi produse sănătoase care hrănesc trupul și bucură în același timp gustul. Aducem sub brandul Petras Bio o gamă de produse care îmbină pasiunea noastră – germinarea semințelor, cu experiența dobandită – producția prin uscare blândă, pentru a păstra tot ce e mai bun de la natură.

Fabricarea produselor Petras Bio se realizează în două secții de producție: una destinată produselor fără gluten și una destinată produselor cu gluten.

Produsele Petras Bio sunt realizate respectând cele mai înalte standarde de siguranță alimentară. Întregul flux de producție, de la achiziția materiei prime până la livrarea produsului finit, este verificat continuu, atât intern, cât și extern pentru a respecta toate cerințele impuse la procesarea produselor ecologice cât și cele privind siguranța alimentară. Personalul Petras Bio este calificat, competent, instruit, și conștientizat permanent de importanța și relevanța activităților depuse.

Sistemul de management al siguranței alimentare este certificat și îmbunătățit continuu în vederea fabricării de produse de calitate, sigure pentru consum uman și a reducerii riscurilor privind siguranța alimentară.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Germinarea este activitatea de suflet a societății Petras Bio. Echipa Petras lucrează cu inima pentru îmbunătățirea continuă a procesului.

Germinarea reprezintă o metodă tradițională care însoțește omenirea de foarte mult timp. Când umezim semințele, acestea absorb apa și procesul de germinare este stimulat. Astfel semințele sunt spălate și apoi supuse procesului de înmuiere. După ce semințele au absorbit apa, acestea sunt lăsate la germinat. De-a lungul timpului, echipa Petras a efectuat cercetări amănunțite pentru optimizarea procesului de germinare, având ca scop atât obținerea unor germeni bine definiți, cât și scăderea încărcăturii microbiene. Astfel au fost stabilite timpul de înmuiere, timpul și temperatura de germinare specifice fiecărei semințe.

După ce germinarea propriu-zisă a avut loc, semințele sunt supuse uscării blânde. De-a lungul timpului s-au făcut diverse probe pentru optimizarea temperaturii de uscare luându-se în considerare doua aspecte: menținerea unei semințe vii și scăderea încărcăturii microbiene. În urma acestor teste a rezultat o tehnologie care permite ca semințele germinate să rămână vii, rezultând produse “raw food”. Dacă după finalizarea uscării semințele sunt înmuiate, procesul de germinare continuă.

Empathic Food Test® este o metodă științifică standardizată dezvoltată de către cercetătorii de la WirkSensorik GmbH Germania, prin care observatori specializați și nespecializați evaluează senzațiile emoționale și corporale induse de consumul de alimente. În urma Empathic Food Test®, au reieșit diferențe pozitive în favoarea semințelor germinate de către Petras Bio comparativ cu semințele negerminate, primele generând senzații de trezire, înviorare, energizare.

Mai multe despre semințele germinate aici: https://www.wirksensorik.de/en

În comparație cu semințele negerminate sunt evidențiate 5 avantaje:
  • Biodisponibilitate crescută a fierului, calciului, magneziului și zincului datorită degradării „acidului fitic” antinutritiv care leagă nutrienții. Acest lucru se face prin enzima”fitază“, care este activată în timpul procesului de germinare. Acidul fitic leagă în mod normal minerale precum zincul, fierul, calciul și magneziul și, prin urmare, este considerat un “prădător de nutrienți”. Degradarea acidului fitic generată de germinare crește biodisponibilitatea acestor ingrediente.

  • Utilizarea optimizată a proteinelor prin degradarea inhibitorilor de protează blocanți. În plus, inhibitorii enzimelor localizați în cereale (inhibitori de protează) sunt degradați. Acestea blochează în mod normal modul de acțiune al enzimelor de divizare a proteinelor. Degradarea acestor inhibitori înseamnă că enzimele proteice (protează) pot funcționa nestingherite. Ca urmare, absorbția și utilizarea proteinelor sunt optimizate.

  • Efect de sațietate de lungă durată prin obținerea de fibre valoroase. În fiecare sămânța de cereale integrale sunt situate așa-numitele fibre. Acestea s-au dovedit a avea o varietate de efecte de promovare a sănătății – inclusiv un efect de sațietate de lungă durată și creșterea controlată a zahărului din sânge. Mai ales coaja cerealelor este un depozit al acestor fibre valoroase. De asemenea, acidul fitic menționat mai sus și blocantele enzimatice sunt situate în principal în coaja cerealelor. Prin germinarea semințelor integrale, există avantajul că antinutrienții sunt reduși fără a fi nevoie să pierdeți ce e mai bun din cereale – coaja.

  • Senzație de plenitudine și intensificare considerabilă a aromei prin reducerea rezistenței. În fiecare sămânță de cereale există amidon. Este un carbohidrat cu lanț lung, care datorită digestibilității grele poate duce la disconfort sub forma unui sentiment neplăcut de plenitudine. Procesul de germinare duce la formarea enzimei “alfa-amilază”,care apare în mod normal în saliva dumneavoastră. În boabele de cereale, amidonul greu de digerat a fost astfel deja pre-împărțit la carbohidrații mai scurți “maltoză”. Acest lucru duce atât la o digestibilitate mai bună a semințelor integrale, cât și la o senzație de plenitudine considerabil redusă, precum și la o dulceață 100% naturală.

  • Creșterea ingredientelor valoroase din cereale.

Germinarea semințelor de cereale duce la o creștere a diferitelor vitamine, aminoacizi esențiali și acizi grași omega-3 valoroși din cereale.
În plus față de vitaminele C și E, care cresc efectul antioxidant al cerealelor, rezultatele studiului arată că aminoacidul esențial, limitat “lizina” este de trei ori mai frecvent în semințele germinate decât în cele negerminate. Acest lucru crește valoarea biologică a cerealelor și îmbunătățește astfel absorbția proteinei conținute.

Semințele supuse germinării provin exclusiv din țările Uniunii Europene.
Făinurile din semințe germinate se obțin prin măcinarea semințelor germinate uscate cu ajutorul morilor de piatră.

Pentru obținerea fulgilor din semințe germinate s-au dezvoltat doua tehnologii:
  • fulgii dry flaked sunt obținuți din semințe germinate uscate cu ajutorul morilor cu valturi. Acestia sunt ideali pentru amestecuri gen Porridge.
  • fulgii fresh flaked sunt obținuți din semințe germinate ude cu ajutorul morilor cu valturi și apoi supuși uscării. Aceștia sunt ideali pentru amestecuri gen Musli.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Îmbinând experiența de obținere a semințelor germinate cu cea de producere a pastelor, Petras Bio a dezvoltat o tehnologie de fabricare a pastelor din semințe germinate. Aceasta presupune germinarea semințelor, obținerea pastelor prin extrudare și uscarea acestora la temperaturi blânde.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Pastele fără gluten produse de Petras Bio sunt realizate la temperaturi blânde pe toata durata procesului de producție pentru a evita modificarea valorilor nutriționale.

Consistența la fierbere a pastelor obișnuite (din făină de grâu) se datorează glutenului. Pastele obținute din făinuri fără gluten nu au consistența la fierbere, de aceea acestea se vor dezintegra în absența unor tratamente speciale. Consistența la fierbere a pastelor aglutenice poate fi îmbunătățită prin gelifierea amidonului care există în mod natural în făinurile lor. Acest procedeu implică o prefierbere a făinurilor înainte de producerea pastelor. De asemenea, pentru a îmbunătăți consistența la fierbere a pastelor fără gluten, tehnologia generală presupune o uscare la temperaturi de peste 100 grade Celsius. Aceste temperaturi ridicate le confera pastelor consistență și un aspect sticlos. Gelatinizarea amidonului din făină și uscarea pastelor la peste 100 grade Celsius modifică valorile nutritionale ale acestora.

Este foarte adevărat că pastele se fierb pentru scurt timp înainte de a le consuma, dar există o diferență între acelea care au fost fierte în prealabil pentru mai mult timp în procesul de gelificare și apoi uscate la temperaturi înalte și acelea care nu au fost supuse acestor proceduri.

Prima etapă în procesul de obținere a pastelor fabricate de noi este măcinarea ingredientelor (linte rosie, năut, mazăre verde) fără a gelatiniza făinurile obținute. Pentru a spori consistența la fierbere a pastelor noastre, amestecăm făinurile fără gluten cu făină de in auriu. Inul combinat cu apa, la temperatura camerei produce o substanță mucilaginoasă datorită fibrelor solubile existente în materia prima. Acesta este motivul pentru care introducem între 10-25% făină de in auriu în aluatul pentru pastele fără gluten mărind astfel consistența la fierbere. Pastele noastre fără gluten sunt realizate cu un extuder construit special pentru făinurile utilizate de noi și care functioneză la temperaturi scăzute.

O gamă aparte este reprezentată de pastele aglutenice cu legume proaspete: paste cu 20% morcovi proaspeți și paste cu 20% sfeclă roșie proaspătă. Pentru realizarea acestor produse amestecam legumele proaspete și tocate cu restul ingredientelor.

Pastele proaspăt produse sunt uscate la temperaturi blânde și sunt răcite lent la temperatura camerei și ambalate. Cu tehnologia noastră, obținem produse care corespund cerințelor pentru produsele raw până sunt gătite înspre a fi servite.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Pastele noastre glutenice, sunt frământate din cele mai bune ingrediente ecologice și puse peste noapte să se usuce în tihnă, la temperaturi blânde.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.

Folosim semințele germinate pentru a produce o gamă de bunătățuri cum ar fi: fulgi, müsli, granole.

Manufacturăm 100% produse vegetale certificate ecologic.