Beneficiile alimentelor germinate si crude (sprouted raw foods)

Germinarea trezeste la viata fortele adormite ale semintei iar uscarea blanda sub 42°C le pastreaza pe acestea. Aici sunt unele din modificarile aparute in urma acestui proces care pot masurate in laborator:

Alimentele germinate si crude sunt mai usor de digerat.

Inhibitorii enzimatici prezenti in toate semintele pot neutraliza enzimele pretioase din sistemul nostru digestiv. Germinarea neutralizeaza inhibatorii enzimatici ai semintelor facandu-le mai usor de digerat.

Acidul fitic prezent in taratele tuturor cerealelor, substanta ce inhiba absortia de calciu, magneziu, fier, cupru si zinc, este deasemenea neutralizat prin germinare.

In timpul germinarii o parte din amidonul din cereale este transformat in zahar iar aflatoxinele, substante cancerigene ce pot fi prezente in cereale, sunt inactivate.

Germinarea creste continutul de vitamine C, B, de caroten si enzime.

Germinarea produce vitamina C, creste continutul de vitamine B2, B5, and B6 si carotenul de pana la opt ori. In timpul acesteia se produc deasemenea numeroase enzime care ajuta digestiei.